Lasten Festarit

19.8.2023 tapahtuman näytteilleasettajat

Esittely

Lasten Festari klo 11-16 tuo ViinikkalaFestiin hauskan alueen, jossa lapset, ja miksei aikuisetkin, pääsevät tutustumaan erilaisiin toiminnallisiin pisteisiin. Alueella voi myös rapsutella ihania koiria ja aluetta kiertää klo 11-13 Haiharan nukketeatteri. Tapahtuma-alueen järjestää Lasten Tampere ry.

Lasten Tampere ry:n keskeistä toimintaa on lastenkulttuurin näkyväksi tekeminen ja sen monimuotoisuuden tukeminen. Sen rinnalla kulkee lapsinäkökulman huomioiminen kaikessa päätöksenteossa. Järjestämme mm. konsertteja, piirustus- ja kirjoituskilpailuja, seminaareja, teemme kuntalaisaloitteita ja ideoimme kaikenlaista uuttakin yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Lasten Tampere ry
Satu Söyrinki
puh 040 7717 206
satu.soyrinki@gmail.com

Suomen karvakaverit

Suomen Karva-Kaverit ry:n toiminta on eläinavusteista vapaaehtoistoimintaa. Käymme ilahduttamassa mm. vanhuksia, kehitysvammaisia, päihde- ja mielenterveyskuntoutujia sekä lapsia ja nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Toimimme myös lukulemmikkeinä kirjastoissa.

Karvakaverit ovat paikalla klo 12-14.

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä

Näpsän pisteellä pääsee kokeilemaan hieman nikkarointia ja luomaan puistoon katoavaa taidetta savesta.

Tule tutustumaan koulumme toimintaan!

Näpsä on Suomen suurin käsityökoulu, joka tarjoaa opetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Näpsässä opiskelee vuosittain noin 900 oppilasta. 

Lapsiasiamies, Tampereen kaupunki

Tehdään yhdessä Tampereesta lapsiystävällinen kunta!

Toimipisteellä tutustutaan lapsen oikeuksiin ja edistetään Tampereen lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä itse tehden ja kokien.

Tampereen lasten parlamentti

Tampereen lasten parlamentti (TLP) on alakouluikäisten lasten oma vaikuttamiskanava. Sen tavoitteena on saada lasten mielipiteet kuuluviin tamperelaisessa päätöksenteossa sekä opettaa lapsille demokratia- ja vaikuttamistaitoja. Toiminnan muodostaa alueelliset parlamentit, suurkokoukset ja hallitustoiminta.

Lasten Tampere ry

Lasten Tampere ry:n tapahtumapisteessä voit välittää terveisesi Tampereen kaupungin aikuispäättäjille ja Tampereen Lasten Parlamentille siitä, millaisia unelmia sinulla on kotikaupungistasi. Pääset myös puhaltamaan saippuakuplia vauhdittamaan ideoita eteenpäin, anna unelmille ja saippuakuplille siivet!

Lasten Tampere ry:n keskeistä toimintaa on lastenkulttuurin näkyväksi tekeminen ja sen monimuotoisuuden tukeminen. Sen rinnalla kulkee lapsinäkökulman huomioiminen kaikessa päätöksenteossa. Järjestämme mm. konsertteja, piirustus- ja kirjoituskilpailuja, seminaareja, teemme kuntalaisaloitteita ja ideoimme kaikenlaista uuttakin yhteistyössä eri tahojen kanssa

Suinpäinsukkela ry

Suinpäinsukkelan pisteellä voit kokeilla helppoja ja hauskoja ilmaisutaitoharjoituksia. Ota kaveri mukaan ja kokeilkaa yhdessä vaikkapa miltä tuntuu olla taideteos ja taiteilija.

Suinpäinsukkela ry järjestää vuorovaikutus-, ilmaisutaito- ja klovneriapajoja sekä lasten esityksiä. Yhdistys haluaa tuoda maailmankartalle Minä olen valtavan hyvä -ideologiaa ja ”pörrö-pedagogiikkaa”. Haluamme saada kanssaihmiset voimaan hyvin, nauramaan ja voimaantumaan yhdessä.

Tampereen Eteläinen seurakunta

Eteläinen seurakunta mukana Lasten Festareilla! Leikkiä, laulua ja rakentelua. Laulutoiveita ja toivelauluja Meeri-koiran rytmeissä ja Stiina-kanttorin kanssa.

Tule kysymään syksyn toiminnasta ja kertomaan ideasi sen täydentämiseksi!

Tampereen 4H-yhdistys

Tampereen 4H-yhdistys esittelee pisteellään omaa toimintaansa ja 4H-yrittäjyyttä. Mukana kaksi nuorta 4H-yrittäjää Harpago ja Sivellinsiili myymässä omia kädentaito -tuotteitaan. 

Haiharan nukketeatteri

Haiharan nukketeatteri tuo tapahtumaan koko perheen Ihastuttavia minitarinoita, joihin voit törmätä festivaalialueella sattumalta klo 11-13.

Trevo

Tampereen varhaiskasvatuksen opettajien yhdistys tekee toimipisteellä kasvojen glitteröintiä.